STZ Zundert slechts klein maatje te groot voor Team Eekhoorn


Zondagmiddag 26 november was STZ Zundert te sterk voor de formatie van Team Eekhoorn. Heel lang leek het kwartje de goede kant op te vallen maar dat gebeurde echter niet.

In de startrondes stonden Jerry Hermans en Kenny Miatton tegenover de broers Rik en Barry van Beers. Raymon Groot ontbrak uit de basisopstelling van STZ Zundert.

Hermans ziet Rik van Beers goed vertrekken, met twee series van 4 staat het 6-11 in 5 beurten voor de speler van STZ. Jerry kan niet veel forceren en ziet Rik verder uitlopen. De pauze wordt gehouden met een stand van 13-20 in 13 beurten voor Rik. Na de pauze gaat Jerry goed spelen en in de volgende 7 beurten maar Jerry 22 punten tegenover 8 voor Rik en zet een stand op het bord van 35-28 in 20 beurten. In beurt 24 met een serie van 4 speelt Hermans zijn laatste punten bij elkaar. Rik maakt in de nabeurt 2 caramboles. De eindstand is 40-33 in 24 beurten. Een goede partij van beide spelers.

Kenny beleeft een eenzame start van de wedstrijd tegen Barry. Na 10 beurten is het 12-0 voor de thuisspeler. Het beeld van de wedstrijd is als volgt, Kenny speelt de gehele wedstrijd rond de 1.000 gemiddeld en Barry komt langzaam maar zeker dichterbij. Een gelijke stand is er op 39-39 in 40 beurten. Beide spelers missen de volgende beurt. Kenny gaat uit in de 42ste beurt en Barry maakt de gelijkmaker. Eindstand is 40-40 in 42.

Een goede tussenstand voor Team Eekhoorn. 3-1 voor tegen de mannen de uit Zundert is een goede uitgangspositie maar zeker geen zekerheid.Kurt speelde tegen familielid Peter Ceulemans. Kurt zal zich geen leuke wedstrijd herinneren. Peter die al langere tijd in een goede vorm verkeerd speelde wederom een sterke wedstrijd. Met een serie van 10 in de 10de beurt wordt er gepauzeerd met 6-27 voor Peter. Kurt had geen gevoel aan de tafel en kon geen potten breken. Peter speelt de wedstrijd sterk uit in beurt 18. De eindstand is 12-40 in 18 beurten.

Frans van Kuyk speelt tegen de letterlijk sterke Roland Forthomme. Frans start prima met 18 caramboles uit 7 beurten. Roland antwoord niet direct en heeft er op dit moment 9. Met een hoogste serie van 6 bij Frans en 11 bij Roland staat de stand na 18 beurten op 34-22 voor de Team Eekhoorn kopman. Roland begin nu aan sterke beurten. In de volgende 5 beurten maakt Roland zijn resterende 18 caramboles. Frans haalt er 3 bij. De eindstand is 37-40 in 23 beurten.

Wat heel lang leek is niet gebeurt. Team Eekhoorn verliest met het kleinst mogelijkste verschil de wedstrijd tegen STZ Zundert. 3-5 verlies en de punten gaan naar Zundert.
Team Eekhoorn bedankt alle steun van alle supporters.