Overwinning op Dallinga.com is een wedstrijd met alles erop en eraan!


Team Eekhoorn heeft een mooie overwinning geboekt op het sterke Zeeuwse team van Dallinga.com. Een wedstrijd met alles erop en eraan. Van dubieuze punten tot het door de tijdklok gaan.

Zondag 19 november reisde de basisspelers van Team Eekhoorn af naar het gezellig Sluiskil. Het lokaal dat hoog mee speelt in de het mooiste lokaal van Nederland moest het doen zonder kersverse wereldkampioen Frederic Caudron. In de eerste ronde speelde Jerry Hermans tegen uitbater Berry Dallinga en Kenny Miatton tegen de levende legende Raymond "Mister 100" Ceulemans.

Berry start goed de wedstrijd met 6 caramboles in de eerste 2 beurten. Jerry maakt er slechts 1. In beurt 11 kan Hermans op gelijke hoogte komen en is de stand 11-11. Beide spelers spelen niet hun beste wedstrijd en al snel bleek dat ze geen goede wedstrijd ging noteren. Belangrijk voor beide is het winnen van de wedstrijd. Achteraf werd het een wedstrijd waar nog veel in gebeurde. In beurt 22 gaat Berry net door de klok maar word niet waargenomen door de arbitrage. De stand blijft wat in evenwicht richting het einde van de partij. Het is in beurt 39 een stand van 37-35 in het voordeel voor Dallinga, Hermans komt aan tafel en maakt een punt. De rond wat ongelukkig en een moeilijke positie blijft liggen. Jerry speelt de bal en dit werd een zeer dubieus balletje. Het patroon was goed gespeeld en het punt werd geteld. Hermans heeft samen met al het publiek sterke twijfels of het wel 3 banden waren. Jerry vraagt het nogmaals aan de arbiter en tegenstander. De arbiter geeft aan dat het punt geldig is en Berry geeft aan het niet te weten. Aan de loop van de ballen was et ook moeilijk te beoordelen. Hermans vraagt het nogmaals en na overleg word er verder gespeeld. Het volgende patroon is mis. Berry scoort 2 mooie punten en met zijn laatste punt op een millimeter. Hermans maakt een goede serie van 3 en sleept de wedstrijd in de buidel van Team Eekhoorn. Eindstand 40-39 in 41 beurten.

Op de andere tafel is Kenny aan het spelen tegen DE Mister 100. Er zijn in deze wedstrijd maar 3 dingen die bijzonder waren en voor interesse zorgde. Mister 100 speelt een erg slechte wedstrijd, Mister 100 gaat een keer door de klok wat niet word waargenomen door de arbitrage en Kenny die wat sukkelt met zijn vorm doorbreekt de cirkel door te winnen van de levende legende. Kenny scoorde in beurt 6 een serie van 6 en daarmee de hoogste van de wedstrijd. Eindstand is 40-31 in 47 beurten.

Geen goede wedstrijden maar een zeer goede start en stand voor de mannen van Team Eekhoorn. Kurt Ceulemans staat klaar om te starten tegen de goed spelende Steven van Acker en Frans van Kuyk tegen de Bruce van Zeeland, Jean-Paul de Bruijn.Kurt Ceulemans begint prima aan de wedstrijd en toont een betere en positieve vorm. Na 7 beurten staat er een stand van 10-3 voor Kurt. Steven kan de gehele partij geen grote dreiging worden voor Kurt. In beurt 16 maakt Kurt een serie van 6 en er word gepauzeerd met een stand van 25-11. Steven kan het gat wat verkleinen maar het komt te laat. Kurt en steven speelde geen hoogstaande wedstrijd maar voor Kurt en Team Eekhoorn was alleen de winst het enige wat telde. Met een goede misser en wat pech duurt het 4 beurten tot Kurt zijn laatste punt kan scoren voor de wedstrijd. De eindstand is 40-32 in 35 beurten.

Op de tafel der kopmannen is van Kuyk goed van start en Jean-Paul van niet direct volgen. De stand is 15-2 in 5 beurten. Frans raakt de grip wat kwijt en Jean-paul begint sterker te spelen. Na 16 beurten is de wedstrijd omgedraaid en staat het 31-22 voor de Zeeuw. Frans probeert in beurt 24 zijn tanden te zetten in de wedstrijd door een serie van 8 te maken en de stand te zetten op 36-38. In de volgende 7 beurten scoren beide spelers slechts 2 punten, voor Jean-Paul is dit genoeg om de wedstrijd te winnen, Frans strand op 38. De eindstand is 38-40 in 31 beurten.Een zeer goed resultaat voor Team Eekhoorn die een gedeelde 3de plaats noteert in de ranking. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 27 november tegen STZ Zundert. De mannen uit Zundert zullen zeer happig zijn voor het halen van de punten omdat de start van hun beter kon. Team Eekhoorn gaat er alles aan doen om de 3de plaats vast te houden.Aanhaal  Jerry Hermans

Ik ga inhoudelijk niet in op de vraag over mijn "dubieus" balletje. Mijn tegenstander ging door de klok en daar word door omstanders niet over gesproken. Dan is er ook niets te zeggen over dit punt.

Wil wel twee dingen zeggen over vandaag. Mijn tegenstander was erg sportief zowel in en na de wedstrijd en de arbiter op onze tafels was een erg positieve leuke man die een aanwinst is voor het arbiterskorps. Dat is Kurt Ceulemans en mijn mening.


Stacks Image 37