Team Eekhoorn reist af naar het verre Haarlo voor de wedstrijd tegen HCR Prinsen


Na een enerverende rit via prachtige landerijen, onverharde wegen en paden, in de stromende regen aangekomen in het pittoreske Haarlo. Na een warm onthaal door Alie en Dinand Prinsen , beginnen de borden 2 en 3 . Kurt Ceulemans tegen Eddy Leppens en Jerry Hermans tegen Anno de Kleine.

Kurt heeft een lastig begin van de partij en kijkt na 7 beurten tegen een 13 - 2 achterstand aan daar waar op de andere tafel Jerry 8-5 de leiding heeft in 8 beurten. Leppens maakt een serie van 11 in beurt 9 waardoor de pauzestand 24-4 is voor Eddy. Ondertussen heeft ook Jerry met een mooie fluke de pauze bereikt , 22-19 in 21 beurten in het voordeel van Jerry. Kurt is bezig met een inhaalrace 31-18 in 19 beurten. Ondanks verschrikkelijk moeilijk spel wat Leppens hem geeft! In 27 beurten mag Kurt de gelijkmakende beurt maken, eindstand 40-23 voor Eddy Leppens. Jerry en Anno maken er een spannend gevecht van 27-26 in 28 beurten voor Jerry. Anno slaat een gaatje waar Jerry niet meer aankomt, uitslag 40-33 in 40 beurten voor Anno.

Wederom geen goede start van de wedstrijd voor Team Eekhoorn. Frans van Kuijk en Kenny Miatton moeten gaan proberen een punt te verzekeren. Kenny Miatton neemt het op tegen Jelle Pijl en Frans van Kuijk speelt tegen wereldtopper Dick Jaspers.


Daar waar Frans van Kuijk zijn start mist is Dick razendsnel vertrokken met 16-0 voorsprong in 4 beurten! Voor Frans word het nog erger, Dick gaat door en Frans kan niet van start. Gepauzeerd wordt er met een stand van 23-0 in 6 beurten voor Dick Jaspers. Direct na de pauze lijkt de dag nog zwarter te worden voor Frans. Hij kijkt naar een lastige positie en gaat door het tijdslimiet! Dick gaat opnieuw van acquit! Frans maakt een paar series en krabbelt wat op, echter kan hij enkel Dick wat ophouden maar op beslissende punten laat Frans het liggen! Dick gaat langzaam naar de finish! Frans kan het verschil niet maken en ziet Jaspers zijn laatste punt maken. De eindstand is 40-25 in 20 beurten

Kenny is goed en scherp gestart met wat moeilijk posities noteert het jongste lid een stand van 12-1 in 7 beurten! Kenny houdt goed zijn focus en verzameld punten bij elkaar. Kenny maakt een serie en zorg ervoor dat er gepauzeerd word met 20-8 in 12 beurten! Kenny verslapt iets en ziet Pijl dichterbij komen. Na 22 beurten is het 22-18 in het voordeel van Kenny! Pijl gaat het Miatton nog moeilijker maken en zet de stand op 26-27 in 23 beurten. Kenny zit in een lastige positie en ziet Pijl de wedstrijd overnemen! Kenny maakt een kleine serie en maakt het voor Pijl weer zwaarder! Stand is 33-28 in 28! Kenny herpakt zich sterk en demarreert naar 38-30 in 33. Kenny steekt op zijn laatste punt met een fots. Pijl profiteerde optimaal en speelt de partij uit en noteert de maximale winst voor HCR. Eindstand is 40-39 in 37 beurten!

Team Eekhoorn solliciteert voor het eerst in zijn bestaan naar de laatste plaats in de ranking. Enkele zware wedstrijden volgende komende weken, het zal lastig worden maar en zal gevochten moeten worden voor elk punt!

Stacks Image 72