Team Eekhoorn verplaatst zich naar het verre Bousema.


Na de zure nederlagen in het afgelopen dubbelweekend staat de wedstrijd tegen Bousema op het programma. Een goed resultaat is meer dan welkom voor Team Eekhoorn.

Sterke start van Wesley de Jaeger tegen Kurt Ceulemans. In de 2e beurt maak de Jaeger een serie van 10. Na 2 beurten is het 12-0. Kurt komt iets terug na 6 missers van de Jaeger, 15-10 in 11 beurten. Beurt 17 komt Kurt met een serie van 6 en pakt de leiding 19-18. Na 26 beurten is het 30-33 voor Ceulemans. De Jaeger komt aan tafel en speelt de wedstrijd uit met een serie van 10. De tweede serie van 10 in de wedstrijd voor de Jaeger. Ceulemans toonde veerkracht maar twee serie van 10 in een wedstrijd is te veel. Eindstand is 40-36 in 27 beurten.

Hermans speelt tegen invallen Jonen. Vanaf de eerste beurten is Hermans niet in zijn doen, hij die al een tijdje zoekt naar vorm heeft deze nog niet gevonden. Jonen speelt mooie figuren en neemt afstand van Hermans. Na de pauze maakt Hermans wat series en kan zich een kleine voorsprong realiseren. Jonen reageert gelijk en zet de wedstrijd weer in evenwicht. Na vele fouten van Hermans ziet hij hoe Jonen de wedstrijd uitspeelt en de nabeurt resteert. Met nog 2 caramboles te gaan weet Hermans er maar 1 te maken en dat tekent zijn vorm en wedstrijd. Eindstand is 40-39 in 42 beurten.

De spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen is waar Team Eekhoorn zich nu bevindt. Er wordt ook slecht gespeeld en voor resultaat zal er beter gespeeld moeten worden. De wedstrijden Van Kuijk tegen Galla en Wijnen tegen van Schaik staan klaar voor de start.


Van Kuijk mist een beetje zijn start en ziet dat Galla een uitstekende start heeft. Meerdere goede punten op rij brengen Galla na een voorsprong van 22-12 in 13 beurten. Beide spelers maken geen gebruik van de pauze en Galla scoort direct weer prima punten. Zijn voorsprong breidt hij uit naar 30-15 in 15 beurten. De spreekwoordelijke “loop van de ballen” heeft Galla. Mooie punten volgen elkaar op met mooie beloningen. Van Kuijk kan niet goed de aansluiting vinden en probeert zich terug te vechten in de wedstrijd. van Kuijk kan zich niet volddende aanpassen aan het materiaal. Galla mist een aantal goede posities op rij en van Kuijk moet hiervan profiteren om nog een wedstrijd te maken. Galla ziet dat Frans geen vuist kan maken en gaat verder met scoren. Frans die zich naar een respectabel moyenne speelt met een serie van 11 ziet Galla de volgende beurt uitspelen, eindstand is 40-30 in 20 beurten.

Wijnen start goed tegen van Schaik en neemt snel afstand met 12-1 in 10 beurten. Hier en daar een kleine vergissing en niet goed aangepast aan het materiaal doet van Schaik wat punten halen, halverwege is de stand 20-10 in 18 beurten voor Wijnen. Van Schaik gaat wat beter spelen en komt dichter tot Wijnen. De invaller van Team Eekhoorn ziet zijn kansjes en maakt het verschil weer een beetje groter, stand is 24-17 in 21 beurten. Wijnen lijkt wat last te hebben met aanpassen, een aantal keren speelt hij te zacht. Om de eer te redden is het belangrijk dat Wijnen de wedstrijd wint. Stand is nu 29-19 in 29 beurten. Wijnen weet de wedstrijd binnen te halen voor het Team, dat verzacht een beetje de omstandigheden. Eindstand is 40-38 in 43 beurten.

Team Eekhoorn komt langzaamaan in de problemen in de ranking, de concurrenten halen opnieuw punten en een achterstand is opgebouwd. De volgende wedstrijden gaan belangrijk worden om uit de zorgen te komen.Stacks Image 72
1,926