Team Eekhoorn in Uden tegen Aardexpress


Met slechts één punt verschil na zes wedstrijden is het voor beide teams een zeer belangrijke ontmoeting. Beide teams speelde niet eerder tegen elkaar.

De borden 2 en 4 starten de wedstrijden. Kenny Miatton speelt tegen Dirk Thiele.
Miatton mist een beetje zijn start tegen Thiele. Stand is 3-3 in 8 beurten. Miatton heeft wat moeite om door te drukken tegen Thiele. Wat pech en wat missers zetten de stand op 11-6 in 15 beurten. Thiele komt terug met een aantal series en maakt het lastiger voor Miatton, de speler van Team Eekhoorn antwoord goed en spring weer een stukje weg. Stand na 34 beurten is 27-22. Miatton maakt zich hard en speelt voor de punten voor het team. Eindstand is 40-28 in 47 beurten.

Kurt Ceulemans speelt tegen landgenoot Rudy de Laet. Na wat problemen met het scorebord is de wedstrijd gestart. Ceulemans start goed aan de wedstrijd met een vroege serie van 7 zet hij de stand op 13-5 in 5 beurten. Ceulemans pakt goed door en halverwege bij de pauze is de stand 22-8 in 13 beurten. Tot nu komt De Laet er nog niet aan te pas. Kurt is bezig met een super partij, de ene mooie bal na de andere. Met wederom een goede serie gaat Kurt naar het einde van de partij. Stand is 34-13 in 16 beurten. De Laet kan geen vuist maken en ziet Ceulemans van begin tot einde de wedstrijd domineren, Ceulemans wint met 40-14 in 19 beurten.

Een mooie start voor Team Eekhoorn, de maximale voorsprong halverwege is altijd fijn voor de volgende spelers. De resterende wedstrijden zijn Frans van Kuijk tegen Ronny Lindemann en Jerry Hermans tegen Rene Wijnen.


Frans van Kuijk stuit op een goed spelende Ronny Lindemann. Vanaf de eerste beurten was Lindemann vertrokken en profiteerde goed van het “goed lopende spel”. Frans probeert wat aan te pikken maar mist de aansluiting en Lindemann vertrekt opnieuw met een serie van 7 naar 32-17 in 14 beurten. Lindemann maakt een einde aan de wedstrijd, Frans verliest met 24-40 in 18 beurten.

Hermans ziet Wijnen sterk vertrekken, met twee series van 6 achter elkaar is de stand na 9 beurten18-8 voor Wijnen. Een “dode” partij is het juiste woord voor deze wedstrijd. Jerry kan geen vuist maken en speelt simpel gezegd gewoon Slecht. Vele missers van zowel Wijnen als Hermans volgen. Hermans heeft het beste eindschot en noteert de winst, 40-33 in 45 beurten.

Met een uitstekende Kurt Ceulemans neemt Team Eekhoorn de punten mee naar Oosterhout, daar waar ook Team Eekhoorn 2 de punten mee heeft genomen vanuit Capelle, waardoor ze nu solo op de eerste plaats staan in de ranking met de maximale punten van 14 uit 7 wedstrijden.


2,224