Hermans enige lichtpuntje tegen A1 Biljarts


Team Eekhoorn heeft de tweede achtereenvolgende nederlaag geleden in de thuiswedstrijd tegen A1 Biljarts. Hermans kon de eer aan de thuisploeg redden door een puike partij te spelen tegen leeftijdgenoot Kay de Zwart.

De voorzetting na de derby reeks leek een goede wending aan te nemen, net voor de pauze werd ineens de situatie helemaal anders voor beide teams. A1 Biljarts die met 1 punt meer genoteerd stonden op de ranglijst is en bleek een lastige tegenstander voor Team Eekhoorn.


Onze vaste invalkracht Jack Wijnen viel in voor de afwezige Kenny Miatton. Jack nam het op tegen de belg Henk Blauwblomme. Henk wint het tossen en start de wedstrijd. In beurt 9 kan jack een serie produceren van 7 caramboles en neemt de leiding met 13-10. Met missers van beide spelers gaan we redelijk onspectaculair de pauze in met 20-14 in 16 in het voordeel van de Dongenaar van Team Eekhoorn. Jack kan het gaat langzaam uitbreiden tot 36-25. Tot hier ziet alles er goed uit voor Team Eekhoorn en Jack Wijnen, waar al wat werd gepraat over een overwinning. In de volgende beurt scoort Blauwblomme een mooie serie van 12 caramboles en de spanning is plots terug in de wedstrijd. Twee beurten later maakt de speler van A1 zijn laatste punt en laat Wijnen de nabeurt. Misschien onder de indruk van het geweld mist Jack de nabeurt. Na bijna heel de wedstrijd voor te hebben gestaan gaan de felicitaties naar de speler van A1 Biljarts.


Op de andere tafel was er eenrichtingsverkeer voor Jerry Hermans van Team Eekhoorn tegen Kay de Zwart van A1 Biljarts. Vanaf de eerste beurt tot de laatste nam Hermans het initiatief. Met een vroege voorsprong van 18-5 in 11 beurten maakt Hermans een serie van 7 en gaan ze pauzeren met 25-5 in 13 beurten. Na de pauze heeft De Zwart geprobeerd terug te komen in de wedstrijd. Hermans bleef scoren en Kay kon niet dichterbij komen. Met een schitterend geluksballetje maakt Hermans zijn laatste punt en wint de wedstrijd met 40-17 in slechts 23 beurten. Een prima wedstrijd van het bord 4 van Team Eekhoorn.
Met toch een wat zure smaak gaan we door met de volgende wedstrijden. Wat lang leek dat er een 4-0 voorspong zou zijn is het toch 2-2 en moet er hard gestreden worden voor een punt. Frans van Kuyk gaat het opnemen tegen Christian Rudolph en Kurt Ceulemans tegen Martin van de Spoel. Alles is nog mogelijk voor beide teams.


Kurt Ceulemans ziet Martin beginnen aan de wedstrijd. Martin kan goed starten met 17-8 in 10 beurten. Kurt die "de loop van de ballen" wat tegen heeft ziet halverwege de leiding nog steeds bij Martin met 22-9 in 13 beurten. Kurt laat na de pauze zijn tanden zien en vecht zich terug in de wedstrijd tot 27-30. Martin maakt een serie van 5 met een geluksballetje die hij nog tegoed had. Kurt is teneergeslagen en kan niet antwoorden. In beurt 30 tekent Martin voor zijn laatste punt en wint met 40-30 van Ceulemans.


De enige hoop die Team Eekhoorn nog had op een punt was Frans van Kuyk tegen de Duitser Christian Rudolph. De wedstrijd was ongeveer het zelfde beeld als bij Hermans tegen De Zwart. Rudolph speelt lang rond de 2.000 en Frans speelt voor een speler van zijn kaliber een erg slechte wedstrijd. Rudolph maakt zijn laatste punt in beurt 26 en laat Frans ver achter. De eindstand is 40-23 in 26 beurten.
Een zuur verlies voor Team Eekhoorn en een goede winst voor A1 Biljarts luid het resultaat van de dag. Team Eekhoorn houd de 6de plaats in de ranglijst vast doordat de ploegen onder ook geen punten wisten te halen. Met een zeer goed gevulde zaal en een geweldige sfeer vandaag door de supporters bedanken de spelers en staf van Team Eekhoorn iedereen die het team gesteund heeft.