Team Eekhoorn staat voor de zware opgave om de punten thuis te houden tegen L&B Ledermode


Het slechte resultaat tegen "Ooosterhouts Kampioen" 't Hartje moet snel opzij worden gezet want de zeer sterke ploeg van L&B Ledermode staat klaar voor de wedstrijd in Oosterhout!

Kenny Miatton neemt het op tegen de Tilburger John Tijssens. Na een langzame start van beide spelers is het Kenny die de wedstrijd begint te openen. Met een serie van 9 en kleine series die erop volgen neemt Miatton de leiding met 22-15 in 17 beurten. Tijssens knokt zich terug in de wedstrijd met een serie van 10 een aantal beurten later. Op een stand van 36-34 voor Tijssens neemt de Tilburger zijn laatste punten in handen, Miatton maakt er 1 in de gelijkmakende beurt en de eindstand is 40-37 in 33 beurten.

Hermans speelt tegen de zeer sterke Peter de Backer, vanaf het begin neemt De Backer het initiatief neemt goed afstand van Hermans met 24-12 in 12 beurten. De Backer houdt ruimte afstand op Hermans naar het einde van de wedstrijd. Een kleine smet op het resultaat is dat De Backer 6 beurten nodig heeft voor zijn laatste punt. Hermans maakt wat punten en haalt een aanvaardbaar moyenne. Eindstand is 40-31 in 25 beurten.

Wederom een slecht resultaat halverwege de wedstrijd, de kopmannen staan voor een zware taak om het geweld uit Hoeven te stoppen.

Stacks Image 205

Voor Kurt Ceulemans was er vandaag weinig eer te behalen in zijn wedstrijd tegen Dave Christiani. De speler uit Hoeven mist zijn eerste 3 beurten en maakt in de volgende 9 beurten 24 caramboles. Kurt maakt goede punten en komt tot 14 caramboles. Na de pauze schakelt Christiani op en neemt meer afstand van Ceulemans. Met een slotserie van 8 caramboles eindigt Christiani de wedstrijd. Eindstand is 40-18 in 20 beurten voor de speler van Hoeven.

Frans van Kuijk heeft een zware dobber aan Eddy Merckx, de speler uit Hoeven is de huidige nummer twee van de wereldranking. Merckx heeft een uitstekende start met 16 caramboles in 3 beurten. Beide spelers spelen daarna geen super wedstrijd en zonder veel bijzonderheden weet van Kuijk niet echt een dreiging te worden voor Merckx. Met wat missers op het einde van Frans maakt Eddy een einde aan de wedstrijd, eindstand is 40-29 in 28 beurten.

Een zwak optreden van Team Eekhoorn die nu alle ploegen uit de bovenste regio van de ranking heeft gehad. Er zal beter gespeeld moeten worden om de punten mee te nemen naar Oosterhout. De volgende wedstrijd is tegen Bousema Lochem. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Driehoek in Lichtenvoorde omdat het lokaal van Bousema bezet is.

Stacks Image 223

Stacks Image 72
1,505