Goede start voor Team Eekhoorn


Team Eekhoorn is goed gestart met de competitie in de Buffalo League seizoen 2017/2018. Er stond een gelijke stand na afloop op het bord.

De eerste wedstrijd die op de agenda stond was de uitwedstrijd tegen L&B Ledermode in Hoeven, waar een zeer sterk team zijn thuiswedstrijden speelt met Eddy Merckx als uithangbord. Er werd gestart met de borden 2 en 4, Dat hield in dat Kurt Ceulemans mocht starten tegen Dave Christiani en Jerry Hermans tegen John Tijssens.


Dave Christiani begon sterk tegen Kurt, na 5 beurten staat er 12-1 genoteerd in het voordeel voor de thuisspeler. Kurt kan wat mooie punten bij elkaar verzamelen en komt voor de pauze terug in de wedstrijd. Dave laat wat belangrijke ballen liggen in de fase. Halverwege gaan we pauzeren met een stand van 20-19 in 17 beurten voor Christiani. Na 30 beurten heeft Christiani de stand gezet op 35-30. Kurt scoort hier een zeer belangrijke serie van 7. Dave antwoord met 3 en komt opnieuw voor. Kurt komt aan tafel en scoort de laatste 3 caramboles die tekenen voor de overwinning.


Tijssens en Hermans kennen een slechte start van de wedstrijd. Na 6 beurten is het 3-1 voor de Tilburger. Waar Tijssens de volgende beurten niet in zijn spel komt kan Hermans scoren. Met 18 caramboles in de volgende 7 beurten is de stand 6-19 in 13 voor de speler van Team Eekhoorn. Zonder veel bijzonderheden en hoge series speelt Hermans de wedstrijd uit in 31 beurten.
Na de pauze waarbij Team Eekhoorn met een perfecte uitgangspositie starte was het de beurt aan Frans van Kuyk en Kenny Miatton.


Frans van Kuyk moest het opnemen tegen de nummer 10 van de wereldranking Eddy Merckx. Frans kon geen moment in zijn spel komen en voelde het vandaag niet goed aan. Kreeg en geen grip op en kon niets forceren. Eddy speelde een degelijke wedstrijd. Een getekende overwinning met als enige uitschieter de serie van 9 in beurt 15. De wedstrijd werd door eddy uitgespeel in 24 beurten. De eindstand was 40-25.


Kenny Miatton en Gerwin Valentijn beide niet goed aan de wedstrijd. De stratenmaker van de thuisclub herpakt zich wat en maak in 10 beurten 23 punten en bouwt een voorsprong op van 27-10 in 17 beurten. Kenny kon het verschil niet kleiner maken en daarmee Gerwin laten zweten. Valentijn speelt zijn laatste carambole uit, de eindstand is 40-20 in 28 beurten.
Aanhaal  Jerry Hermans

Denk dat we erg blij moeten zijn met een punt, in mijn ogen is dit de favoriet voor de titel. Halverwege hadden we het punt al dat was toch wel een verrassing, Ze laten daarna wel zien waarom ze favoriet zijn.
Team Eekhoorn bedankt alle meegereisde supporters.