Team Eekhoorn plaats zich voor de Play-offs!


Met de maximale punten in het laatste dubbelweekend stelt Team Eekhoorn de play-offs plaats veilig. Het zal de play-offs aantreden tegen HCR Prinsen.

In het laatste dubbelweekend en tevens de laatste twee wedstrijden van het seizoen waren cruciaal om de derde plaats die het ticket geeft voor de play-offs vast te houden. In het laatste dubbelweekend werd op zaterdag gespeeld tegen de nummer twee van de ranking HCR Prinsen en op zondag tegen de nummer vijf van de ranking DPC. Team Eekhoorn staat op een keurige 3de plaats met 23 punten. L&B Ledermode is de huidige nummer vier van de ranking heeft er 22 en DPC heeft er 21. Een spannende weekend voor de boeg.

De eerste ontmoeting tussen HCR Prinsen en Team Eekhoorn werd gewonnen door Team Eekhoorn met 6-2, een resultaat die we graag nog eens wilde halen. Frans van Kuijk was afwezig door medische omstandigheden voor de wedstrijd tegen HCR. Jack Wijnen vulde de ploeg. Een schitterend resultaat van een 6-2 winst werd wederom behaald door de spelers van de thuisploeg. Een super spelende Kenny Miatton liet Jelle Pijl geen kans 40-22 in 22 beurten. Een ontketende Kurt Ceulemans laat de meervoudig wereldkampioen Dick Jaspers totaal kansloos en wint met 40-16 in 14 beurten. Jack Wijnen is niet opgewassen tegen Eddy Leppens en ziet hem winnen met 40-21 in 22 beurten. Hermans had het team resultaat in handen, hij speelde tegen Swerts. Hermans kent een zeer slechte vorm en kan geen goed spel neerleggen, naar eigen zegge heeft hij zeer defensief moeten spelen. Na een lange zware wedstrijd kan hij de beslissing maken in de 47ste beurt en tekent voor de winst.

De spanning is erg opgevoerd doordat L&B Ledermode wist te winnen van de koploper SIS Schoonmaak. Het onderling verschil is nog steeds maar 1 punt met nog 1 wedstrijd te gaan. DPC was de ploeg die op het programma stond. Frans van Kuijk is weer in de ploeg en die speelt tegen de zeer goed presterende Birol Uymaz, Frans is goed bij de les en demarreert snel na een een goede start van Uymaz. Frans houd en stabiel gaatje en wint de partij met 40-37 in 30 beurten. Eerder won Kurt Ceulemans van landgenoot Martin Spoormans met 4029 in 26 beurten, wederom een prachtige pot van Kurt. Kenny Miatton heeft geen kans gehad tegen Richard Bitalis die een korte wedstrijd speelt, de stand is 40-24 in 21 beurten in het voordeel van Bitalis. Het team resusaal ligt weer bij Hermans en die kende geen sportieve verbetering met een dag ervoor. Speelt erg slecht en moet defensief spelen voor het team resultaat, zijn tegenstander Danny Molier word nooit een dreiging voor de winst. De eindstand is 40-30 in 55 beurten. Met dit resultaat heeft Team Eekhoorn zich geplaatst voor de play-offs. Wat een prachtig resultaat van onze mannen.


Team Eekhoorn bedankt alle steun van alle supporters, sponsoren, vrijwilligers, de staf en vrienden die eraan hebben geholpen dit resultaat te halen!


Stacks Image 72