Team Eekhoorn deelt de punten met een zeer sterk Bousema uit Lochem


Het einde nadert in de Buffalo League en Team Eekhoorn noteert er een punt bij tegen de toppers van Bousema Lochem. De tegenstander die met geen enkele Nederlander verscheen in de basis ploeg.

Bousema die verrassend weinig punten heeft behaald met de zeer sterke spelers die ze tot hun beschikking hebben reizen af naar, voor hun het verre Oosterhout voor de 18de wedstrijd in de Buffalo League.

Jerry Hermans speelt tegen het jongere broertje van Stefan, Marcus Galla. Vanaf de eerste beurten voelt de Duitser de tafel erg goed en maakt meerdere sterke punten na elkaar en laat Hermans geen kans. Net voor de pauze kan Hermans het gat langzaam dichten. De pauzestand is 20-16 in 13 beurten. Het loopt niet echt goed voor d thuisspeler. Galla speelt beter en maakt opnieuw een voorsprong. Hermans speelt beter en komt 34-34 gelijk in 28 beurten. De Duitser van Bousema speelt de partij goed uit in 32 beurten en is de terechte winnaar van de wedstrijd. Eindstand is 35-40 in 32 beurten.

Miatton die de laatste weken een beter vorm heeft gevonden speelt een sterke pot tegen landgenoot Wesley de Jaeger. De speler van Bousema zet het op een gelijke stand in beurt 15. We gaan pauzeren met 20-20. Na de pauze controleert Kenny de wedstrijd en maak gebruik van de missers van De Jaeger. Kenny speelt uit in beurt 33 en laat Wesley, met de nabeurt meegeteld op 36.

Na de pauze is het bij een gelijke stand aan de kopmannen van beide ploegen. Kurt Ceulemans neemt het op tegen Stafan Galla. De speler van Bousema vertrekt erg sterk en noteert al snel een ruststand van 20-6 in 8 beurten. Kurt die bekend staat om de wedstrijdmentaliteit komt na de pauze wat in ritme en ontregeld het spoor van Stefan. een gelijke stand komt op het bord, 34-34. In de laatste beurten scoort Stefan goede punten bij elkaar en speelt de wedstrijd uit. Kurt moet er voor een gelijk spel 6 maken in de nabeurt. Een schitterende serie van 4 en wat pech met uit 5 zet de stand op 38-40 voor de Duitser.

Over de wedstrijd der kopmannen is verassend weinig over te vertellen. Beide spelers vertrekken erg slecht. Frans van Kuyk kan wat beter in de wedstrijd komen en sprokkelt wat punten bij elkaar daar waar Martin Horn geen antwoord heeft. De Duitser komt totaal niet in de wedstrijd en ziet Frans langzaam naar de finish gaan. Zonder bijzonderheden is de eindstand 40-24 in 28 beurten.

Aanhaal  Teamleider Erik van Woerkom

Tevreden met het verwachtte punt. Had misschien iets meer in gezeten maar een punt tegen deze ploeg is denk ik erg goed. Stiekem hoop ik nog steeds op de Play-offs.