Pijnlijk verlies van Team Eekhoorn tegen stadgenoot 't Hartje / van Wanrooij


De 3de rond van de Buffalo League was een slecht optreden van Team Eekhoorn. De mannen hebben een 2-6 verlies op het bord laten noteren. Met drie van de vier spelers een gemiddelde onder de 1.000 is het een terechte overwinning voor de tegenstanders.

De laatste van de drie derby's is de slechtste van de reeks. Er werd verloren en het laagst gemiddeld gehaald van alle gespeelde wedstrijden. Met drie punten uit drie wedstrijden staat Team Eekhoorn 6de genoteerd op ranglijst.


Kurt Ceulemans en Jerry Hermans speelde in de eerste ronde tegen de Turk Savas Bulut en teamleider Ad Broeders. Hermans die de laatste weken in een prima vorm verkeerde was deze dag geen schim van de Hermans afgelopen weken. Veel fouten op rij en zonder iets te kunnen forceren speelde Hermans een tamelijk onopvallende wedstrijd. Net voor de pauze kon de ook niet goed spelende Broeders een Leine voorsprong nemen. Er werd gepauzeerd met 21-19 in 20 beurten in het voordeel van de thuisspeler. Na de pauze kon Hermans zijn vorm niet herpakken en hij zag Broeders sterker worden in de wedstrijd. Zonder hoge series maar wel met een schitterde serie van drie speelt Broeders de wedstrijd uit. eindstand is 31-40 in 34 beurten.


Kurt Ceulemans was in een wat betere doen dan Hermans. Afhankelijk werden er mooi punten gescoord en was de stand in evenwicht. Vanaf de 10de beurt neemt Bulut initiatief in de wedstrijd en maakt een verschil met Kurt. Na 14 beurten word er gepauzeerd met 13-21 in 14 beurten. Bulut begint goed te scoren en maakt veel punten, Ceulemans heeft weinig geluk met de loop van de ballen en kan moeilijk tot een serie komen. Bulut gaat verder met zijn spel en tekent voor de laatste punten in beurt 28. Eindstand is 26-40. Geen goede tussenstand halverwege. Met een 0-4 achterstand en slecht gemiddelde komen Frans van Kuyk en Kenny Miatton aan tafel.


Kenny Miatton speelt tegen de zingende biljarter Ad Koorevaar. Het is erg lastig om op deze wedstrijd een analyse los te laten. Tot aan de pauze gaat het zo goed als gelijk op. Na de pauze tot 29-29 ook een gelijke stand. Het was zo een wedstrijd dat wie er in de laatste beurten een serie(s) kan maken de wedstrijd mag winnen. En zo gebeurde het ook. Koorevaar maakt bij een stand van 29-29 een serie van 5 en 4 en loopt uit naar 38-30. Kenny die de hele wedstrijd erg veel unten op een millimeter heeft gemist kon niet rekenen op eventuele een beetje geluk. Met een serie van 2 maakt Koorevaar een einde aan de wedstrijd en is de eindstand 34-40 in 40 beurten.


De tafel der kopmannen word ingevuld door Frans van Kuyk van Team Eekhoorn en Peter de Backer van 't Hartje / Van Wanrooij. Ook bij deze wedstrijd is een niet veel bijzonders naar voren gekomen. Er werden mooie punten gemaakt door beide kampen maar een doorslaggevende serie bleef uit. Peter de beschikt over een prima verdediging gaf Frans geen kans om goed in zijn spel te komen. Na 29 beurten is de stand 30-30. Frans die de eer van Team Eekhoorn met een serie van 9 en zijn laatste punten erna kan redden zorgde voor het enige lichtpuntje voor de spelers, staf en supporters van Team Eekhoorn. De eindstand hier is 40-32 in 31 beurten.


Een zwak optreden van de spelers van Team Eekhoorn in een wat tamme ontmoeting tussen de stadgenoten. Waar vorig jaar de vonken eraf vlogen bleef het nu verontrustend stil in beide teams. Volgende week zijn er geen wedstrijden ivm een wereldbeker in Korea. De spelers van Team Eekhoorn hebben de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen A1 Biljarts.
Aanhaal  Jerry Hermans

Ik was vandaag een donder waard, Ad was beter dan ik en ik kon geen moment het spannend maken in wedstrijd. Verdiend verloren en het zal beter moeten als we punten willen halen, kijk maar eens naar ons teammoyenne vandaag!
Aanhaal  Anonieme supporter 't Hartje / Van Wanrooij

Jullie van Team Eekhoorn hebben een sterke ploeg, zien er professioneel uit met alle accessoires en maken naam. Ik kom uit Oosterhout en ken alle spelers van beide teams, toch hoop ik vandaag dat het Hartje wint. Niet dat ik tegen jullie ben hoor, maar jullie zijn sterker en halen onderweg naar het einde makkelijker punten van 't Hartje!Stacks Image 21