De Maximale punten gaan mee naar Oosterhout, Wijnen de redder in nood!


Na meerdere wedstrijden een verlies te hebben geleden heeft Team Eekhoorn een zeer belangrijke en knappe overwinning weten te boeken op de ploeg van De Veemarkt. Wijnen die op het laatste moment werd opgeroepen voor de zieke Miatton was een belangrijke schakel in de overwinning van vandaag.

Een verre verplaatsing stond op het programma voor Team Eekhoorn. Doetinchem was de bestemming, de thuishaven van het internationale team van De Veemarkt. Met een stevige versterking van Tayfun Tasdemir en Can Capak stond er een zware taak voor Team Eekhoorn.

Kurt Ceulemans stond tegenover de van Turkse afkomst Can Capak. De thuisspeler ging van start en maakt één carambole. Kurt antwoord met een sterke serie van 5. De volgende 6 beurten weet Ceulemans niet tot een score te komen. Capak loopt langzaam uit naar 11-5 in 7 beurten. De thuisspeler beging beter te spelen en laat Kurt geen kans. Met series van 6 en 8 loopt hij verder uit. Kurt die moeilijk weg kan komt niet tot een gevaarlijke score voor de speler van De Veemarkt. Met een achterstand van 32-14 in 15 beurten eindigt Capak met series van 5 en 3 en bevestigd de eindstand op 40-20 in 17 beurten. Een mooi gemiddelde voor De Veemarkt speler.

Jerry Hermans stond tegenover Huub Wilkowski op de andere tafel. Hermans wint de tos en begint de wedstrijd. In de eerste beurt start Hermans direct met een goede serie van 9 en maakt een gaatje met Wilkowski. De thuisspeler kon geen enkel moment op de zelfde score komen als Hermans. Na vele slordige misser van beide spelers word er gepauzeerd met 21-13 in 17 beurten. Na de pauze was het voor beide spelers niet veel beter. Hermans kon niet veel verder uitlopen en Wilkowski kan niet dichterbij komen. In beurt 27 en 28 gaat Hermans hard naar de finish met series van 4 en 6. De stand is nu 39-21. In beurt 30 eindigt Jerry de wedstrijd. Eindstand is 40-21 in 30 beurten.
Met een stand in evenwicht voor de 2de helft van vandaag is Team Eekhoorn niet geheel ontevreden. De volgende wedstrijden staan klaar om gespeeld te worden. Tasdemir tegen Van Kuyk en Jäschke tegen Wijnen. Geen gemakkelijke taak maar zeker niet onmogelijk.

Jack Wijnen ziet Dustin sterk starten en ziet direct een achterstand van 10-1 in 5 beurten noteren. Jack die wat extra gemotiveerd was doordat zijn 100% score bij Team Eekhoorn vorige week werd gestopt vind zijn focus en gaat steeds beter spelen. Met 2 series van 6 loopt de degenaar uit naar 20-16 in 11 beurten. Met veel kleine series achter elkaar gaat Wijnen snel naar de eindstreep. In beurt 21 maakt Wijnen een einde aan de wedstrijd en tekent voor een prima zege van 40-25.

Frans van Kuyk speelt tegen de Turkse topper Tayfun Tasdemir. Frans beleeft een droomstart, met 15 caramboles in de eerste beurt staat er direct een mooie voorsprong op het bord. Tasdemir lijkt wat aangeslagen en komt voor de pauze slechts tot 7 caramboles in 9 beurten. Frans staat nu op 21. Na de pauze beleven beide spelers een matige periode. Er word niet er goed gescoord. Tayfun die verschillende keren wat pech heeft kan er niet een wedstrijd van maken. In beurt 21 komt Tasdemir op 18 caramboles, in de zelfde beurt staat Frans op 32 en produceert een sterke serie van 8 en wint de wedstrijd met 40-18 in 21 beurten. Een sterk begin en einde van de kopman van Team Eekhoorn.

Met een mooi team moyenne van 1.573 hebben de mannen van team Eekhoorn zeer belangrijke punten gehaald om op dit moment uit de gevarenzone te komen.

Aanhaal  Jack Wijnen

Vandaag een super resultaat voor het team. Hun hebben natuurlijk hele goede spelers en we wisten dat het erg lastig zou worden om hier iets te halen. Ik ben blij dat ik er mijn steentje aan heb kunnen bijdragen.
Team Eekhoorn bedankt alle steun van alle supporters.