De maximale winst voor Team Eekhoorn op MCR


In de 2de ronde van de Buffalo League heeft Team Eekhoorn de maximale 8-0 winst geboekt op MCR. De afgelopen 2 van de drie derby's zijn goede resultaten gehaald.

In de tweede van de drie geplande Derby's heeft Team Eekhoorn de volledig te halen punten in eigen huis weten te houden tegen het verzwakte MCR. Zonder kopman Frings werd er in de tweede ronde van de Buffalo League aangetreden in de biljartarena.


In de eerste ronde speelde Kenny Miatton tegen de teamleider van MCR Nick Loenen. Kenny startte met 7 caramboles in 5 beurten tegen de rotterdammer. Nick kon antwoorden met 3 caramboles. Vanaf beurt 8 komen beide spelers moeilijk tot scoren. Kenny was erg ongelukkig met de loop van het spel en Nick had wat last van de spanning. Na de pauze maakt Kenny wat goede punten en kan uitlopen naar 32-12 in 37 beurten. Miatton raakt de vat op het spel wat kwijt en komt moeilijk tot zijn laatste punten, Loenen maakt 10 caramboles in 3 beurten en komt wat terug op het bord. In beurt 57 maakt de speler van Team Eekhoorn zijn winnende punt, Nick Loenen eindigt met 8 caramboles te kort. Eindstand is 40-32 in 57.


Op de andere tafels zijn de borden vier van beide ploegen tegen elkaar aan het strijden voor de punten. Voor Team Eekhoorn speelt Jerry Hermans tegen het broertje van de teamleider Randy Loenen. Hermans die vorige week ook prima wedstrijd noteerde startte goed aan de wedstrijd met wat moeilijke posities die gemakkelijk werden gescoord. De stand na 10 beurten was 14-8 voor de thuisspeler. Jerry valt stil en maakt geen punt in de volgende 7 beurten. Randy maakt een serie van 4 en meerdere kleine series en komt voor met 16-14 in 17 beurten. Voor de pauze herpakt Hermans zich goed en maakt de sprong naar een voorsprong van 22-16 in 20 beurten. Na de pauze begint Jerry beter te spelen, de volgende 16 caramboles worden gehaald in 5 beurten, Randy kan niet antwoorden. De eindstand word 40-25 in 33 beurten. Al met al nog een goede partij.

Aanhaal  Kenny Miatton

Ik had een redelijk goede start, daarna liep het wat slecht en mis ik ook wat goede ballen. De volgende beurten krijg ik erg veel lastige posities en dan gaan de beurten erg hard ineens. Gelukkig heb ik de wedstrijd kunnen winnen en hebben we de kopmannen in een goede uitgangspositie kunnen zetten.


Met een perfecte voorsprong beginnen Kurt Ceulemans en kopman Frans van Kuyk tegen Bert Hoefnagels en Emilio Sciacca. Kurt speelt een goede eerste helft van de partij en komt met een mooie serie van 7 tot een voorsprong van 23-11 in 16 beurten. Na de pauze veranderd de wedstrijd helemaal. De zoon van Mister 100 kent erg veel pech en heeft geen greintje geluk aan zijn zeide. Hoefnagels begint te scoren naar mate de beurten vorderde en begint bloed te ruiken. Kurt die moeilijk uit de ongelukkige positie kan komen ziet dat hoefnagels terugkomt tot 34-33 in 38 beurten. In beurt 44 mist Hoefnagels voor zijn laatste uit en speelt Kurt met twee sterke punten de wedstrijd uit. De eindstand is 40-39 in 44 beurten.


Frans van Kuyk ziet de Italiaan met een serie van 8 in beurt 3 een kleine voorsprong nemen. Frans let goed op en speelt een degelijk wedstrijd. Zonder veel bijzonderheden spelen beide spelers zeker een verdienstelijke wedstrijd. Frans speelt met meerdere kleine series de wedstrijd uit met een moyenne van 1.600. De eindstand is 40-30 in 25 beurten.

Aanhaal  Kurt Ceulemans

Voor mij was dit de meest frustrerende wedstrijd van de afgelopen jaren, zonder afbraak van de prestatie van Bert. De frustratie is natuurlijk mijn fout, geen excuus. Mijn huidige situatie neemt dit mee. Heb mijn best gedaan voor het team en ben erg blij met de punten.


op zondag 24 september staat in de 3de ronde van de Buffalo League staat de laatste derby van de eerste helft op het programma, uit tegen 't Hartje / Van Wanrooy die deze ronde een knappe overwinning boekte Bousema Lochem.Stacks Image 95