Frans van Kuyk is de naam die vanaf zondag 22 oktober 2017 in een bijzonder rijtje komt te staan.


Na de goede overwinning van vorige week was de spirit goed bij de spelers van Team Eekhoorn. De tegenstander heeft nog de maximale punten gehaald, een mooie uitdaging voor Team Eekhoorn om dat te veranderen.

Een bijzonder leuke en sportieve ontmoeting tegen onze vrienden van S.I.S. Schoonmaak uit Den Haag. De titelkandidaat komt met een volledig Nederlandse ploeg in Oosterhout. Talent Glen Hofman, Iceman Jean van Erp, 007 Raimond Burgman en Rustaagh Jeffrey Jorissen vormen de ploeg van Teamleider Cor Trampe.

Hermans wist al snel wat de vorm van Jorissen was, na slecht 5 beurten is de stand 4-20 in het voordeel van de Hagenees. Het verloop van de wedstrijd is niet bijzonder na de pauze. Hermans kan helemaal geen dreiging worden voor Jorissen. Jammer is dat er uitgespeeld werd in beurt 22 door Jeffrey. Er waren zeker kansen om een zeer korte wedstrijd te spelen. De eindstand is 22-40 in 22.

Miatton heeft de lastige taak om het op te nemen tegen de routinier Raimond Burgman. Burgman neemt het voortouw in de wedstrijd. Miatton kan het gaatje klein houden en blijft de aansluiting vinden. Met een serie van 6 is in beurt 8 de stand 13-11 voor Burgman. Praktisch in balans gaan beide spelers richting de 40 caramboles. Na 30 beurten is de stand 35-32 voor Burgman. In de volgende beurt maakt Kenny een sterke serie van 7 en zet Brugman op druk. Burgman mist en Kenny speelt uit met een prachtig punt. Eindstand is 40-36 in 32 beurten. Prima resultaat van de jongste speler van Team Eekhoorn.Met een 2-2 tussenstand zijn de spelers van Team Eekhoorn zeker niet ontevreden. Een mooie uitgangspositie voor de 2 kopstukken van Team Eekhoorn. Frans van Kuyk neemt het op tegen Glen Hofman en Kurt Ceulemans tegen Jean van Erp.

Kurt en Jean starten allebei niet goed aan de wedstrijd. Net voor de pauze scoort Kurt een sterke serie van 10 en zet de stand op 26-19 in 19 beurten. Van Erp antwoord na de pauze met 7 en vind de aansluiting. Op dit Monet komt de wedstrijd stil te liggen, de reden is dat er op de ander tafels iets historisch in de maak is. Hieronder zo meer. Ceulemans kan het net niet redden om de winst binnen te halen voor Team Eekhoorn want Van Erp speelt de wedstrijd uit met eens Erie van 7. In de nabeurt moet Kurt er 6 maken en komt tot 2 caramboles. Eindstand 36-40 in 32 beurten.

De tafel der kopmannen gaat de geschiedenisboeken in. Om direct tot de orde van de dag te komen, FRANS VAN KUYK staat hard in de klokken. Bij een stand van 15-18 in 11 beurten voor Hofman begint Van Kuyk een serie op te bouwen. Een serie??? Frans speelt de wedstrijd uit met een magistrale serie van 25. Nooit eerder is dit getoond in het lokaal van de thuisploeg. Recentelijk zijn er camera's geplaatst boven de tafels om eventuele bijzondere dingen in beeld te brengen, en dat is nu zover. Hieronder vind u een link met de serie van Frans van Kuyk.

4-4 en dus een gelijk spel, daarmee is de maximale score van de mede koploper geëindigd. Team Eekhoorn heeft een sterk punt gehaald. Beide teams hebben een gemiddelde van 1.408, een gelijkspel is een terechte uitslag.

Klik hieronder voor de video van Frans van Kuyk:

Aanhaal  Frans van Kuyk

Dit lukt niet elke dag, dit is uniek en maak ik misschien nooit meer mee. maar als je die 25 eraf haalt dan is het helemaal geen goede wedstrijd. Ik mis de acquit en ga een keer door de klok, dat is toch jammer.
Aanhaal  Sponsor Arie Hermans

Frans is een fenomeen, dit is wereldklasse en gaan we zeker nog een attentie aan geven.

Wat Kenny vandaag heeft laten zien moet ook iedereen weten, hij toonde karakter en vocht voor het team, winnen van Burgman is altijd knap.

Ik denk dat vandaag een mooie dag was voor het Nederlandse biljarten, een sportieve tegenstander die met publiek naar hier reisde. Sportief publiek in grote getale. Team Eekhoorn is en blijft een onvoorspelbare ploeg, Niemand is er denk ik gerust in dat ze even de punten gaan halen bij ons. S.I.S. Schoonmaak is een titelkandidaat en een betere ploeg dan wij, maar die waren zeker net ze blij als wij met een punt.
Team Eekhoorn bedankt alle steun van alle supporters.